Papier

Standaard gebruiken wij een "glossy" papiertje van de firma Sappi, om precies te zijn: 115 grs Magno Plus gloss. Al ons papier heeft een FSC-keurmerk.

 

Machines

Wij drukken op Xerox iGen 150 persen. De persen kunnen samen ca. 14000 A4 pagina's per uur produceren. De persen hebben een gekoppelde unit om de vellen te verwerken tot Magazines waarbij ieder individueel Magazine van het eerste tot het laatste vel wordt gecontroleerd om er zeker van te zijn dat het Magazine compleet en correct is.

 

Betaling

Indien je slechts sporadisch gebruik maakt van onze diensten zul je direct bij bestelling moeten betalen met iDeal.

 

Het is mogelijk om een (jaar)overeenkomst met ons af te sluiten. Dat kan aanzienlijke kortingen opleveren en geeft ook de mogelijkheid om je Magazine "op rekening" te laten drukken. Neem voor informatie contact op met één van onze medewerkers.

 

Proefdruk

Je kunt eenvoudig je bestelling plaatsen in een oplage van één. De prijs hiervoor is nog steeds een stuk lager dan de prijs die andere drukkerijen vragen voor een proefdruk.

 

Levertijd

Ons streven is om je Magazine binnen 5 werkdagen na ontvangst van de order op het door jou opgegeven adres af te leveren.

Een groot deel van het proces hebben wij volledig onder controle. Mochten wij zien dat wij onze doelstelling niet gaan halen dan zullen wij je hiervan op de hoogte stellen. Alleen over het laatste deel van het orderproces, de bezorging door DHL, hebben wij geen controle.

 

Hoe kunnen wij zo goedkoop uw magazine drukken? Uitleg in 180 seconden

Aanlevereisen

Algemeen

 1. Gebruik bij voorkeur een professioneel opmaakprogramma zoals Adobe InDesign of Quark Xpress
 2. Bewaar de PDF bij voorkeur als versie 1.4 en vermijd het gebruik van transparantie. max. versie 1.7
 3. De PDF dient te zijn opgebouwd uit de individuele pagina's op een logische volgorde (dus 1,2,3,..) en dus niet als spreads
 4. De PDF moet altijd alle pagina's bevatten, dus ook de pagina's voor de buitenzijde van de omslag (ook bij een gelijmd magazine)
 5. De afloop moet zijn ingesteld op 5mm aan de buitenzijde (dus bovenzijde, onderzijde en buitenzijde - niet aan de binnenzijde)
 6. Gebruik geen snijtekens of andere markeringen
 7. Zorg dat alle lettertypen zijn "ingesloten"
 8. De maximale bestandsgrootte is 250 MB
 9. Minimaal formaat is B: 150mm x H: 220mm, maximaal formaat is B: 215mm x H: 300mm

 

Een geniet magazine

 1. Om een geniet magazine te maken moet het totaal aantal pagina's een veelvoud van 4 zijn
 2. Houdt er in de opmaak rekening mee dat de marge aan de buitenzijde van de bladzijden verloopt. De binnenste pagina's zijn kleiner dan de buitenste pagina's

 

Een gelijmd magazine

 1. Houd in je ontwerp rekening met de gelijmde "rug". Per 15 pagina's inhoud is de rugdikte afgerond 1mm. (voorbeeld: 80 pagina's binnenwerk is een rug van 5mm)
 2. Als je voor een gelijmd magazine kiest zal de software je vragen om een pdf-bestand toe te voegen met daarop de buitenzijde van de omslag inclusief de rug
 3. Als de rug dunner is dan 8mm probeer dan niet om er tekst o.i.d. op te zetten
 4. Door het lijmen kunnen "spreads" nooit helemaal openvallen. Houd hier rekening mee in je opmaak. Gebruik bijvoorbeeld geen kleine letters welke doorlopen over twee pagina's omdat dan een deel van de tekst lijkt te verdwijnen
 5. Wij kunnen tot maximaal 180 pagina's dik lijmen

 

In dit document vind je aanwijzingen hoe je een correcte PDF maakt.

 

 

BTW NL 809335050.B01 • KvK 09116701 • Rabobank 1226.31.145 • IBAN NL 86 RABO 0122 6311 45 • BIC RABONL2U

op al onze leveringen en diensten zijn de Algemene Voorwaarden van Editoo B.V. van toepassing zoals deze zijn geregistreerd bij de Kamer van Koophandel voor Centraal Gelderland te Arnhem

Lees hier ons Privacystatement en Cookie informatie